HJ van der Linden Tekenbureau - C. van Maasdijkstraat 14

5/5 based on 1 reviews

IMG_5103

Mijn naam is Rick van der Linden.

Rust, harmonie en orde. Dit is wat wij door middel van onze gebouwde omgeving kunnen scheppen. Wanneer u de visie heeft om bij te dragen aan onze Nederlandse bouwkundige traditie, dan kan ik u helpen.

Traditioneel ontwerpen lijkt soms makkelijker dan het is. De weg naar een goed ontwerp, dat over de decennia heen stand kan houden, is een smal pad. Aan de ene kant zijn er de verleidingen van schaamteloos kopiëren en aan de andere kant de gevaren van een slecht ontwerp.

Sinds vele jaren bestudeer ik onze voorgangers, heb ik me vertrouwd gemaakt met de vuistregels, principes en de theorie van het ‘oude bouwen’ en heb ik door veel te ontwerpen mijzelf met het idioom vertrouwd gemaakt.

In 2000 rondde ik mijn eerste studie af, Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Maar veel belangrijker, in 2011 voltooide ik mijn studie Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Dit was een belangrijk punt in een lange reis.

Omdat de weg naar traditioneel architect in Nederland geen gebaand pad is, maar eerder een hindernisloop, had ik mijn droom op een laag pitje gezet.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, en na het verzamelen van een mooie collectie boeken en het maken van vele fotoboeken wilde ik mijn kennis toch formaliseren.

De Hogeschool Rotterdam bood mij daarvoor de gelegenheid. De Hogeschool gaf mij de vrijheid om te ontwerpen in de stijl die mijn voorkeur had zolang ik mij maar schikte in hun regels voor stevigheid en bruikbaarheid. Achteraf ben ik hier heel gelukkig mee, want de Hogeschool heeft mij geleerd hoe je, ongeacht het ontwerp, een gebouw neerzet dat ‘klopt’. Ook de studiegenoten, die werkzaam waren bij aannemers, zijn voor mij een enorme bron van kennis geweest. Dit is het voordeel van een avondstudie.

Tijdens mijn studie ben ik in 2008 met mijn tekenbureau begonnen. In dit kader maak ik al vele jaren 3D renders voor architecten en projectontwikkelaars.

Omdat ik nu voldoende kennis en ervaring verzameld heb, evenals een uitgebreid netwerk van vertrouwde aannemers, architecten en bouwbegeleiders maak ik sinds 2013 ook zelf ontwerpen.

Ik hoop met u samen onze mooie bouwtraditie te kunnen verrijken.

Contact HJ van der Linden Tekenbureau

Address :

C. van Maasdijkstraat 14, 3555 VN Utrecht, Netherlands

Postal code : 3555
Website : http://www.rickvanderlinden.nl/
Categories :
City : Utrecht

C. van Maasdijkstraat 14, 3555 VN Utrecht, Netherlands

Write some of your reviews for the company HJ van der Linden Tekenbureau

Your reviews will be very helpful to other customers in finding and evaluating information

Rating *
Your review *

(Minimum 30 characters)

Your name *