Ingefleur Spreij Homeopaat - Laurierstraat 19

5/5 β˜… based on 1 reviews

About Ingefleur Spreij Homeopaat

Waarom is de overgang zo moeilijk?

Goeie vraag! De overgang hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn! Er zijn meerdere redenen waardoor de overgang wel als akelig ervaren wordt en de meeste redenen verschillen per individu. Er zijn echter twee belangrijke gangbare redenen waarom de overgang als een negatieve tijd wordt beschouwd.

Bijnierfunctie

Natuurlijk is de belangrijkste reden de klachten! Waar alleen zelden aan gedacht wordt is waarom een vrouw klachten heeft tijdens deze periode. Als we er goed over nadenken, dan is de overgang een tijd in het leven van de vrouw die er bij hoort. Dat betekent nog niet dat die klachten er bij horen! De klachten zijn een indicatie dat de overgang niet soepel verloopt en dat het lichaam de verandering niet aankan. Dat kan met allerlei zaken te maken hebben maar een veel voorkomende reden is dat de bijnieren uitgeput zijn. Een veel voorkomende misvatting is dat alleen de eierstokken oestrogeen aan kunnen maken. Het is dan een logische gedachte dat wanneer de eierstokken de aanmaak van dit hormoon afbouwen, je oestrogeen tekort komt en dat de hele hormoonhuishouding op zijn kop staat. Dit is ook de reden dat reguliere geneeskunde vaak oestrogeen voorschrijft wanneer vrouwen veel last hebben in de overgang. Maar hier is het goede nieuws: er zijn behalve de eierstokken nog 6 andere plekken in het lichaam waar oestrogeen gemaakt kan worden!! Namelijk onder andere in de borsten, haarzakjes, de lever en misschien wel de belangrijkste plek: de bijnieren.

De bijnieren maken verschillende hormonen aan waaronder ook adrenaline en cortisol. Deze hormonen komen meer vrij onder stress situaties omdat adrenaline nodig is voor “vecht-vlucht-mechanisme”. Wanneer wij in gevaar zijn zullen we om ons leven te behouden namelijk of hard moeten kunnen wegrennen of de vijand kunnen verslaan. Waar het helaas misgaat is dat onze bijnieren niet weten of we een hongerige beer voor onze neus hebben staan of dat we een rottige e-mail van onze baas lezen: de reactie is hetzelfde. In de huidige maatschappij waar we constant onder stress staan is het dus ook zo dat de bijnieren overuren moeten draaien en na verloop van tijd gewoon uitgeput raken. Uitgeputte bijnieren alleen al zorgt voor een reeks aan klachten, maar het is te begrijpen dat wanneer zij rond de menopauze de aanmaak van oestrogeen enigszins over moeten nemen de overgang maar moeilijk ervaren kan worden als de lente van de tweede helft van je leven!

Vergane schoonheid

Dat brengt me meteen bij de twee belangrijke redenen dat de overgang als heel negatief wordt beschouwd. Tegenwoordig wil de maatschappij eigenlijk alleen maar oogsten. We willen al maar nieuwe producten, pepernoten in september, aardbeien de hele winter door, de herfstcollectie in juni en we willen al zeker geen kale bomen en grasvelden, maar ja dat laatste daar hebben we niet echt invloed op. Is het dan gek dat ook vrouwen die uit de vruchtbare periode komen als minderwaardig worden beschouwd? Daarbij komt dat veel vrouwen de overgang niet soepel doorkomen en de klachten die zij hebben het gevoel geven dat ze oud zijn geworden, onaantrekkelijk en als een verschrompelde perzik in een hoek moeten gaan zitten. Deze gedachten worden maar al te graag in stand gehouden door onder andere de media, farmaceutische en cosmetische industrie!

Wanneer we ons echter realiseren dat de oestrogeen niveaus niet zo hard hoeven te zakken, weten we ook dat vrouwen na de overgang minstens net zo vitaal, gelukkig en mooi kunnen zijn als daarvoor. Wanneer zij dat kunnen omarmen, kunnen zij vervolgens ook wat bieden aan hun omgeving. Immers, wanneer zijn wij vrouwen het meest actief? Wanneer we energie hebben en ons aantrekkelijk voelen! Natuurlijk valt hier nog veel meer over te zeggen en schrijven (Christiane Northrup heeft er bijvoorbeeld meerde boeken over geschreven!) maar een soepele overgang begint met het hebben van een ander perspectief en de clichΓ©s van de maatschappij aan je laars te lappen. Dan is het ineens wel mogelijk om de overgang te zien als de lente van het tweede deel van je leven en dan wil je er alles aan doen om deze periode als een metamorphose te zien en ervaren.

Homeopatische behandeling

Met al het bovenstaande is het logisch dat het doel van de homeopatische behandeling zal zijn om de balans tussen de hormonen te herstellen, o.a. door niet zo hard van stapel te lopen met het stilleggen van de eierstokken en door de bijnierfunctie te ondersteunen. Afhankelijk van het individu wordt er ook vaak gekeken naar:

  • Ontgiften van synthetische hormonen (hormoontherapie en/of lang gebruik van de anticonceptiepil)

  • Ondersteuning van de emotionele gezondheid

  • Ondersteuning van andere organen zoals de lever

  • Behandelen van andere chronische klachten

  • Supplementen

Zelf doen

Wanneer je al deze informatie tot je neemt kun je bedenken dat je zelf al heel veel kunt doen om de overgang soepeler door te komen. Laat je bijvoorbeeld adviseren door een voedingsdeskundige of in een reformhuis. Ook is het zinnig om stress te verminderen in je leven en te zorgen dat je voldoende slaap krijgt.

Wil je ondersteund worden in de overgang, of knap je zelf niet (genoeg) op met deze suggesties? Neem dan vrijblijvend contact op en dan kunnen we overleggen hoe een homeopatische behandeling je verder kan helpen.

Contact Ingefleur Spreij Homeopaat

Address :

Laurierstraat 19, 7322 RB Apeldoorn, Netherlands

Phone : πŸ“ž +79
Postal code : 7322
Website : http://www.ingefleur.nl/
Categories :
City : Apeldoorn

Laurierstraat 19, 7322 RB Apeldoorn, Netherlands

Write some of your reviews for the company Ingefleur Spreij Homeopaat

Your reviews will be very helpful to other customers in finding and evaluating information

Rating * β˜… β˜… β˜… β˜… β˜…
Your review *

(Minimum 30 characters)

Your name *