SV Slikkerveer - Kastanjelaan 28

3.8/5 β˜… based on 8 reviews

About SV Slikkerveer

Als voorwedstrijd voor de grote Jubileumwedstrijd van Slikkerveer tegen Excelsior Rotterdam speelden de JO17-1 tegen de Excelsior Vrouwen. De eredivisie ploeg staat onder leiding van trainer Richard Mank, die we natuurlijk goed kennen, want hij was in het verleden hier maar liefst vier jaar onze hoofdcoach. Ook in de technische staf van Excelsior actief zijn keeperstrainer Mitchel van der Spoel en Wesley Bosman, die beide een warme band met Slikkerveer hebben.

De wedstrijd stond onder leiding van het jeugdige trio: Michael Geysendorpher en assistenten Dylano Booij en Mitchell Kleijn Hesselink.

Slikkerveer opende de wedstrijd goed. Al in de zevende minuut kreeg het de eerste kans van de wedstrijd via een vrije trap van net buiten de zestien. Dit buitenkansje werd perfect ingeschoten door Jeremy Noya: 1-0. Ook Excelsior kwam steeds beter in de wedstrijd en dat leverde aanvallen over meerdere schijven op. Een eerste kans was er in de dertiende minuut met een vrije trap, die net over ging. Twee minuten later werd de Slikkerveerse defensie goed uitgespeeld en schoot Dana Breewel knap over de uitkomende Kevin Massuger heen in de touwen: 1-1. In die periode bleef Slikkerveer onder druk staan door een aanvallend Excelsior. Een overtreding in het strafschopgebied op Lieve van Vliet werd terecht bestraft met een penalty. Echter het buitenkansje werd door Britt Udink hard tegen de lat geschoten, waardoor het 1-1 bleef. Daarna volgden er kansen voor Fleur Mol (voorlangs) en Roos Hop (over), maar was het Slikkerveer dat op voorsprong kwam. Een snelle uitbraak werd door Jayden van Stolk beheerst langs de uitkomende keepster binnen geschoten: 2-1. Nog voor de rust werd het zelfs 3-1 nadat Jeremy Noya de bal voor zijn voeten kreeg na een scrimmage situatie en slim in de bovenhoek schoot. Bij de rust bleef het 3-1, want een kopbal van Iris van Bokhoven uit een corner ging over.

In de tweede helft werd het spel wat minder. Het warme weer zal daar mede debet aan zijn geweest. Excelsior kreeg in de openingsfase wel weer een aantal fraaie kansen, maar mede door goed keeperswerk van Kevin Massuger en een schot van Lieve van Vliet in het zijnet bleef Slikkerveer op een 3-1 voorsprong staan. Na een kwartier spelen wisselde Excelsior maar liefst zeven speelsters. Naomi Pique dacht van veraf meteen te kunnen scoren, maar haar afstandsschot ging net over. Uit een counter profiteerde Slikkerveer optimaal. Jayden van Stolk werd op de rechterflank diep gestuurd en schoot in de verre hoek via de paal de bal in de touwen: 4-1. Daarna volgden er nog aardig wat kansen voor beide teams, werd er ook nog volop door gewisseld, maar bleef de eindstand van 4-1 op het scorebord staan.

Opstelling Slikkerveer: Kevin Massuger, Joris Meuzelaar, Miki Martic, Fabian Weber, Jeremy Noya, Dustin van Die, Cheraino Korver, Esed Duric, Mohammed Agnass, Boaz de Kort, Jayden van Stolk, Twan Heester en Osman Abukar. Trainer: Jerry Smit en Assistent-trainer: Damario Etna.

Opstelling Excelsior Vrouwen: Isa Pothof, Lieke de With, Rachel Kleine, Yara Helderman, Fleur Mol, Stephanie Coelho Aurelio, Lieve van Vliet, Iris van Bokhoven, Roos Hop, Dana Breewel en Britt Udink. Wissels: Yentl van Goch, Aisse Gums, Anne Bagherath, Naomi Pique, Katelijn Hendriks, Nur el Jawahiri, Rachelle Ardon, Lynn Groenewegen en Nikki de Haan.

Meer foto’s: Klik hier.