Vitality4Animals - Kloosterweg 2

5/5 based on 1 reviews

About Vitality4Animals

Overgewicht bij dieren komt ongelofelijk veel voor. Dit is dus niet alleen iets dat veel bij ons voorkomt, ook de dieren hebben heel vaak te kampen met overgewicht. Best lastig, vooral als je dier erg verzot is op eten en je zo smekend aan kan kijken. Dan zwicht je al snel. Overgewicht heeft dus zowel een fysieke als mentale/ emotionele oorzaak en ook de voeding speelt hier natuurlijk een grote rol.

Evolutie van het dier

Vanuit de natuurgeneeskunde kijk je altijd in de eerste plaats wat het natuurlijke gedrag is van dieren. Als je kijkt naar de evolutie van zowel honden, katten als paarden dan kun je stellen dat het dier eigenlijk relatief gezien, nog niet zo heel lang bij de mens leeft. Hierdoor is zijn hele fysieke gestel nog steeds afgesteld op de condities van het wilde dier. Het lichaam is dan ook ingesteld op het overleven van de vaak bare winters, met veel schaarste. Instinctief zullen dieren dus in de zomer flink willen aankomen maar over het algemeen vallen ze niet af in de winter. Bij paarden zie je ook rondom de herfst een verandering in de hormoonhuishouding. Het dier gaat zich instellen op vetopslag. In de winter past het lichaam zich aan en gaat meer in de spaarstand.

Paarden, zijn in het algemeen verzot zijn op gewassen met veel suikers (fructaanrijk gras/ hooi/ granen/melasse). Dit zet flink aan en geeft een garantie om de winter goed door te kunnen komen. Maar ook honden en katten gaan altijd voor zo veel mogelijk vet en koolhydraten (granen, mais). En hier spelen de voedingsfabrikanten graag op in. Maak de brokken lekker vet en vol koolhydraten en smaakstoffen, dan ziet de eigenaar hoe gek het dier op zijn eten is en dat geeft de eigenaar een tevreden gevoel, je zorgt tenslotte graag goed voor je dier en doet hem graag een plezier. Ook voor paarden geld dit. Koop een brok met veel koolhydraten en suikers en je paard staat te trappelen om zijn voerbak. En ook onze supermarkten staan bol van de koolhydraten, vetten en suikers. Vind je het gek dat er veel overgewicht is, je moet als mens behoorlijk sterk in je schoenen staan, wil je je instinctieve behoeftes bedwingen. Met bijvoorbeeld honger door een suikermarkt lopen is vaak niet verstandig, weet ik uit ervaring. Was het maar zo dat je lichaam altijd precies aangaf wat hij nodig had, dan was deze constante strijd tussen gevoel en verstand niet nodig. Maar helaas het lichaam geeft aan, neem vet en suikers, dan heb je de grootste kans op overleven. Voor ons is chips, patat en koekjes helaas niet goed en voor onze dieren ook niet. Het haalt de spijsvertering volledig uit balans. Het is niet voor niks dat ik zoveel dieren tegenkom met spijsverteringstoornissen. Het lichaam trekt deze overdaad helemaal niet. Er ontstaan intoleranties, overgewicht, ontstekingen etc. Alles in het lichaam raakt uit balans.

Honger

Wat het vooral heel moeilijk maakt is dat als je of je huisdieren een tijd die slechte brokken hebben gekregen boordevol koolhydraten, suikers en smaakstoffen, dat het dier er dan moeilijk zonder kan. Je dier heeft constant honger. De bloedsuikerwaardes gaan namelijk enorm schommelen door deze overvloed aan suikers en vetten. Katten die tot vervelends aan toe voor je voeten lopen, honden die een antischrok bak nodig hebben en paarden met enorme voernijt. Heel vaak is er een verstoring in de hormoonhuishouding, waardoor je dier uiteindelijk insulineresistentie (diabetes) kan krijgen. Bij overgewicht gaat het bij mij niet echt om het uiterlijk. Paarden mogen best wat te dik zijn en ook honden en katten mogen wat mij betreft een buikje hebben. Maar het vervelende is dat het gezondheidsrisico s met zich mee brengt. Vetweefsel zorgt er namelijk voor dat er bepaalde hormonen vrij komen die zorgen voor ontstekingen in het lichaam. Ook speelt er vaak verzuring mee en overbelasting van de pancreas en de lever. Bij paarden hebben heel veel gezondheidsproblemen te maken met te rijke voeding. Denk aan hoefbevangenheid, insulineresistentie, koliek, zomereczeem, ppid etc.

Wat kun je doen?

Voeding

Ga terug naar het dieet van het oerdier. Wat aten paarden toen ze nog in het wild leefden? Grof, langstengelig gras, struiken, bast van de bomen, kruiden. Dat is dan ook een geschikt dieet voor paarden. Ik zelf voer al jaren onbeperkt, arm hooi in slowfeeders en ben daar tevreden over. Krachtvoer is echt niet nodig. Het haalt het paard alleen maar uit balans, ook een handje. Veel diversiteit is ook goed. Denk aan het afwisselen van kruiden, takken en verschillende grassoorten.

Voor honden en katten is het belangrijk om zoveel mogelijk vlees te gaan voeren. Dit is wat ze altijd aten. Met name katten kunnen slecht tegen de brokken, die vaak te zout zijn, te veel smaakstoffen bevatten, te veel koolhydraten en weinig vlees. Over het algemeen kunnen honden iets meer hebben, maar ook voor hun geld zo puur mogelijk voeren en niet te veel suikers/granen.

Qunatum Allergy

Quantum allergy is ook een hele mooie aanvulling. Met Quantum allergy kun je bepaalde verstorende stoffen resetten. Dus indien je dier overgevoelig is geworden voor bepaalde voeding of ingrediënten in de voeding, dan kun je dat resetten. Daarnaast is het ook mogelijk om de constantie drang naar eten te restten met Quantum allergy. Ik gebruik daarvoor vaak het buisje met de energetische frequantie gewicht en voeding en door dit op energetische manier te resetten leert het lichaam weer om op een normale manier met voeding om te gaan en dat komt de dieren ten goede.

Natuurlijke middelen

Je kunt natuurlijke middelen heel goed inzetten voor het herstel van de fysieke balans. Er zijn kruiden die de pancreas kunnen ondersteunen, die het dier helpt met ontgiften en ontzuren en die de suikerstofwisseling ondersteunen. Appelazijn is bijvoorbeeld ook een mooi product dat helpt met de vetstofwisseling. Maar ook homeopathie kan helpen het dier weer meer in balans te brengen. En bijvoorbeeld celzout nr 10 is ook perfect om de suikerstofwisseling te ondersteunen.

Preventie

Maar het belangrijkste is dat je je dier goed moet voeren en dat betekend niet zomaar geven wat voorhanden en goedkoop is, maar je echt verdiepen in de ingrediënten van het voer. Want uiteindelijk is dat echt goed zorgen voor je dier. Je dier heeft geen keus hij/zij is afhankelijk van jouw, dus jij moet gezonde keuzes voor hem of haar maken. Met een goede voeding die past bij je natuurlijke behoefte van je dier, voelt hij/ zij zich energiek, gezond en vrolijk.

Is je dier uit balans dan heeft hij vaak tijdelijk ondersteuning nodig met natuurlijke middelen en/of energetische behandelingen. Is het dier weer helemaal in balans dan is het zaak je dier ook in balans te houden door gezonde voeding te geven. Uiteindelijk gaat het dus vaak niet alleen om de hoeveelheid voer, het gaat vooral om de kwaliteit van de voeding. Vitality4animals kun je helpen de balans weer te herstellen en passende voeding te zoeken voor je dier.

Contact Vitality4Animals

Address :

Kloosterweg 2, 8424 SH Elsloo, Netherlands

Postal code : 8424
Website : http://www.vitality4animals.nl/
Categories :
City : Elsloo

Kloosterweg 2, 8424 SH Elsloo, Netherlands

Write some of your reviews for the company Vitality4Animals

Your reviews will be very helpful to other customers in finding and evaluating information

Rating *
Your review *

(Minimum 30 characters)

Your name *